Український стартап Buntar Aerospace отримав $200 тис від творців Uklon

Український стартап Buntar Aerospace отримав $200 тис від творців Uklon

Defence-tech стартап Buntar Aerospace залучив $200 тис інвестицій від співзасновників українського сервісу Uklon – Дмитра Дубровського, Сергія Смуся, Вікторії Дубровської та Віталія Дятленка

Розробник програмного забезпечення та БПЛА, український стартап Buntar Aerospace, залучив $200 тис. інвестицій від співзасновників українського сервісу Uklon – Дмитра Дубровського, Сергія Смуся, Вікторії Дубровської та Віталія Дятленка.

Інвестиція у Buntar Aerospace стала першою публічною інвестицією команди Uklon у розвиток української defence tech індустрії.

Buntar Aerospace працює над зменшенням вартості розвідувальної місії тактичного та оперативного рівнів.

Buntar Aerospace, заснована у серпні 2023 року, розробляє два продукти – програмне забезпечення Buntar Copilot та БПЛА Buntar One.

Buntar Copilot застосовується для планування та виконання розвідувальних місій, генерує динамічні плани польотів з огляду на всі тактико-технічні деталі: ситуаційну поінформованість, прогноз погоди, карту висот, карти сигналів та інші джерела. На 90% автоматизує роботу оператора БПЛА з планування та управління місіями, а також сумісний з іншими БПЛА.

Buntar One – розвідувальна БпЛА тактичного рівня з додатковою камерою та модулем візуальної навігації на основі ШІ.

Команда планує направити залучені кошти на R&D, закупівлю компонентів та розширення команди. Наразі проходять тестування на полігоні БпЛА Buntar One та інтеграція софту Buntar Copilot з іншими БпЛА.

Читайте також