UniCredit інвестує €1 млрд у новий кампус та штаб-квартиру в Мілані

UniCredit інвестує €1 млрд у новий кампус та штаб-квартиру в Мілані

UniCredit приєднується до інших компаній, які ухвалили рішення про те, щоб володіти своїми основними будинками, а не орендувати їх

UniCredit SpA планує інвестувати €1 млрд у кампус у Мілані, в якому розміститься її нова штаб-квартира і об'єднуватимуться співробітники, які розкидані по двох вежах та інших будівлях фінансового центру Італії.

Близько €500 млн другий за величиною банк Італії витратив на придбання двох покинутих залізничних станцій у місті, повідомили джерела. UniCredit купила у грудні район, відомий як «Скело Фаріні», це один із найбільших проєктів реконструкції міста.

На частині території площею 620 тис. кв. м розміститься кампус банку, а інші частини будуть забудовані для різних цілей. UniCredit є єдиним інвестором проєкту.

UniCredit приєднується до інших компаній, які ухвалили рішення про те, щоб володіти своїми основними будинками, а не орендувати їх. Ця тенденція підкріплюється змінами в бухгалтерському обліку, які зробили більш зручним володіння. За словами джерел, нова штаб-квартира, яка буде збудована з урахуванням стійкості та гнучкості роботи після пандемії, дозволить банку скоротити на 30% річні витрати на управління своїми будинками в Мілані.

За словами джерел, у кампусі UniCredit будуть квартири для співробітників, які не проживають у Мілані. Банк планує завершити проєкт до 2030 року, що дозволить йому вийти з договору оренди трьох веж на міланській площі Гаї Ауленті вартістю понад €40 млн на рік. UniCredit також перевезе людей зі своєї будівлі у районі Лампуньяно та інших невеликих корпоративних офісів у місті.

Читайте також