Уоррен Баффет придбав частку в TSMC за $5 млрд

Уоррен Баффет придбав частку в TSMC за $5 млрд

Глава Berkshire Hathaway останніми роками спрямовує дедалі більшу частину інвестицій своєї компанії в технічний сектор

Berkshire Hathaway Inc. Баффета придбала частку Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Тайванська компанія виробляє напівпровідники для таких клієнтів як Nvidia Corp. та Qualcomm Inc., і є ексклюзивним постачальником кремнієвих чіпів Apple Inc., виготовлених на індивідуальне замовлення. Apple залишається найціннішим активом у портфелі Berkshire.

92-річний Баффет довгий час уникав технологічної індустрії, стверджуючи, що не хоче інвестувати у бізнес, у якому не зовсім розуміється. Однак останніми роками ця позиція змінилася, і він спрямовує дедалі більшу частину інвестицій своєї компанії в технічний сектор.

Виробництво мікросхем — це один із сегментів, який обіцяє стійке зростання найближчими роками, оскільки він необхідний для розширення галузей, що зароджуються, таких як безпілотні та електричні автомобілі, а також штучний інтелект. Розширення хмарних сервісів, таких як AWS Amazon.com Inc. також обіцяє збільшити кількість замовлень на мікросхеми для великих центрів обробки даних.

TSMC, яка прийшла на зміну Intel Corp. як фірма, що займається просуванням передових технологій у галузі виробництва мікросхем, також стала стратегічно важливим гравцем у той час, коли США та Китай сперечаються за лідерство у світовій технологічній галузі.

Акції TSMC на Тайвані впали на 28% цього року до закриття в понеділок, оскільки попит на чіпи сповільнився через економічний спад і занепокоєння інвесторів щодо надмірної пропозиції.

Читайте також