Вашингтонський стартап із виробництва багаторазових ракет Stoke Space залучив $100 млн

Вашингтонський стартап із виробництва багаторазових ракет Stoke Space залучив $100 млн

Кошти залучені до розробки повністю багаторазової ракети під назвою «Nova»

Нова підтримка Stoke з'явилася за кілька тижнів після того, як компанія успішно завершила льотні випробування на малій висоті свого прототипу «Hopper2».

Останній інвестиційний раунд Stoke очолила компанія Industious Ventures, яку очолює Стів Енджел, голова ради директорів хімічного гіганта Linde., приєднавшись до ради директорів Stoke. До збору коштів космічної компанії також приєдналися такі інвестори, як Університет Мічігану, Sparta Group, Білл Гейтс, Breakthrough Energy, YCombinator, Point72 Ventures, NFX, MaC Ventures, Toyota Ventures і In-Q-Tel.

Компанія Stoke, заснована в 2019 році, сьогодні вже залучила $75 млн. Представник компанії відмовився коментувати оцінку Stoke.

У той час як низка американських компаній прагнуть розробити багаторазові ракети, щоб конкурувати з успіхом SpaceX Ілона Маска, "Stoke" використовує інший підхід, ніж його конкуренти. Компанія розробляє та тестує другий ступінь ракети перед першим, тому що «це не те, що можна прикріпити і додати пізніше».

Stoke розробляє Nova як ракету середнього класу, здатну доставити 5000 кг на низьку навколоземну орбіту.

В даний час у компанії Stoke працюють 95 осіб, є виробничий та інженерний центр у Кенті, штат Вашингтон, та випробувальний центр у Мозес-Лейк, штат Вашингтон.

Читайте також