Венчурна фірма Eclipse залучила $1,2 млрд для фінансування нових ілонів масків

Венчурна фірма Eclipse залучила $1,2 млрд для фінансування нових ілонів масків

Ці кошти залучені для двох нових фондів, обидва з яких призначені для підтримки стартапів, які намагаються модернізувати реальний сектор економіки

Завдяки цим коштам загальні активи, які перебувають під управлінням компанії Eclipse з Пало-Альто, штат Каліфорнія, збільшились до $4 млрд.

Один фонд вартістю $720 млн під назвою Eclipse Fund V зосередиться на стартапах з упором на виробництво, ланцюжки поставок, транспорт та електрифікацію. Решта грошей піде до Фонду раннього зростання II, який підтримуватиме зріліші компанії.

"Деякі з стартаперів прямо зараз хочуть бути Ілоном Маском", - сказав партнер-засновник Eclipse Ліор Сьюзан. «Вони хочуть будувати автомобілі, вони хочуть будувати ракети, і вони розуміють, що вплив технологій у фізичному світі може бути набагато сильнішим, ніж той, про який говорять в Силіконовій долині».

Eclipse збирає гроші у неспокійний час для індустрії венчурного капіталу, викликаний як уповільненням активності венчурного капіталу, так і банківською кризою. Венчурні угоди скоротилися у 2022 році на тлі вищих відсоткових ставок та макроекономічних побоювань. Потім минулого місяця Банк Силіконової долини, кредитор, тісно пов'язаний із венчурними капіталістами та стартапами, збанкрутував у результаті найбільшого банкрутства з часів фінансової кризи. Технологічна галузь загалом стикається з новими питаннями, пов'язаними з її довгостроковим зростанням та життєздатністю нових підприємств.

За словами Ліора, підтримку новим фондам надали американські пожертвування, пенсійні фонди та некомерційні організації. За його словами, Eclipse мала надто багато підписок, і він зміг закрити фінансування за відносно короткий період часу.

Фірма орієнтована насамперед на американські стартапи, які можуть вплинути на внутрішні ланцюжки поставок та виробництво. Але "це не означає, що в Китаї немає можливостей", - сказав Ліор.

Читайте також