Венчурна компанія Valeas купує міноритарний пакет акцій Sequoia Financial за $200 млн

Венчурна компанія Valeas купує міноритарний пакет акцій Sequoia Financial за $200 млн

Інвестиційна компанія планує використовувати виручені кошти для придбання та кадрового переозброєння

Sequoia Financial Group продала міноритарний пакет своїх акцій Valeas Capital Partners за $200 млн, оскільки управаляюча компанія шукає додатковий капітал для придбань.

Sequoia планує використовувати гроші для розширення та інвестувати у своїх співробітників та технології. Компанія на кінець року займалася клієнтськими активами на суму близько $10 млрд.

"Інвестиції Valeas є ще одним підтвердженням талановитої команди Sequoia, її значного потенціалу зростання та стратегічного бачення", - йдеться в заяві Тома Хаута, засновника та головного виконавчого директора Sequoia.

Банки та приватні інвестиційні компанії входять до числа тих, хто конкурує за інвестиції у фірми з управління активами. Згідно з нещодавнім звітом Echelon Partners, 8 із 10 найбільших операцій з управління капіталом у США у другому кварталі були прямими інвестиціями приватних інвестиційних компаній або придбаннями компаній за підтримки приватного інвестиційного партнера.

Valeras була заснована в 2021 році Робом Літтлом та Едом Войтешеком, які раніше разом працювали у Hellman & Friedman.

Згідно з заявою, Sequoia є третьою портфельною інвестицією приватної інвестиційної компанії із Сан-Франциско та першою у сфері фінансових послуг. І Літтл, і Войтешек увійдуть до ради директорів Sequoia після завершення угоди.

Читайте також