Видобувач міді Jetti отримав $2,5 млрд від інвесторів

Видобувач міді Jetti отримав $2,5 млрд від інвесторів

В рамках останнього збору коштів компанія залучила додаткові $100 млн

Jetti Resources LLC, компанія з видобутку міді, підтримувана деякими з найбільших світових виробників, включаючи BHP Group, залучила кошти на суму $2,5 млрд, прагнучи отримати вигоду з побоювань з приводу майбутніх поставок металу.

Jetti залучив існуючих інвесторів, а також нових за оцінкою, яка приблизно вдвічі перевищує її попередню оцінку.

Найбільші гірничодобувні компанії світу оптимістично оцінюють перспективи міді, очікуючи зростання попиту, оскільки «екологічніший» світ вимагає більше металу у всьому, від електромобілів до нових електромереж. Тим не менш, майбутня пропозиція міді виглядає дедалі обмеженішою через те, що нові проекти важко запустити, а будівництво нових шахт часто займає десятиліття.

Jetti зі штаб-квартирою в Боулдері, штат Колорадо, розробила каталізатор, який може вивільняти мідь із низькосортних халькопіритових руд, вміст металу в яких може бути значно нижчим за 1%, шляхом руйнування зв'язку сірчистого металу в мінералі. Традиційні методи вилуговування, при яких метал розчиняється з утворенням слабкого розчину сульфату міді, призводять до утворення плівки на міді в цих рудах, що перешкоджає вилученню.

Компанія вже експлуатує комерційну установку на шахті в Аризоні, якою керує Capstone Copper Corp., та веде переговори з іншими гірничодобувними компаніями щодо розгортання додаткових установок.

 "Нове фінансування дозволяє Jetti задовольнити значне зростання попиту на наші технології з боку великих компаній з видобутку міді", - йдеться у заяві головного виконавчого директора Jetti Майка Аутвіна.

Джетті сказав, що фонди, рекомендовані T. Rowe Price Associates, Inc., очолили раунд, і що Rothschild & Co були серед нових інвесторів у компанію. Японські Mitsubishi Corp., BHP Group, Freeport-McMoRan Inc. та Teck Resources Ltd. також підтримали проект.

Читайте також