VinFast отримає $2,5 млрд від творця Мівіни Фам Нхат Вионга

VinFast отримає $2,5 млрд від творця Мівіни Фам Нхат Вионга

Компанія Vingroup найбагатшої людини у В'єтнамі інвестує у свій автомобільний підрозділ задля прискорення його глобальної експансії на ринку електрокарів

Найбагатша людина В'єтнаму Фам Нхат Вионг, який у 1992 році створив в Україні фірму "Техноком" і почав випускати вермішель "Мівіна", і його Vingroup JSC вкладуть додаткові $2,5 млрд у підрозділ з виробництва електромобілів VinFast напередодні запланованого первинного публічного розміщення в США.

Вионг, який у 2019 році заявляв, що передасть VinFast $2 млрд свого статку, протягом наступного року особисто передасть VinFast $1 млрд. Заснована мільярдером компанія Vingroup також надасть VinFast кредит строком до п'яти років на суму $1 млрд. Крім цього, Vingroup додатково виділить VinFast $500 млн.

"Додаткові $2,5 млрд у вигляді фінансування та кредитів створять більше ресурсів для прискорення розвитку та просування VinFast, щоб компанія могла швидко досягти своїх цілей зростання в глобальному масштабі", - йдеться у заяві Vingroup.

VinFast розглядає можливість проведення IPO у США вже у другому кварталі цього року, повідомило агентство Bloomberg.

Вливання готівки відбувається у міру того, як в'єтнамський автовиробник нарощує зусилля щодо виходу на закордонні ринки.

Вионг, чий власний капітал становить близько $4,1 млрд, є головою конгломерату Vingroup.

Читайте також