Виробник чіпів TSMC інвестує $12 млрд у розширення заводу в Аризоні

Виробник чіпів TSMC інвестує $12 млрд у розширення заводу в Аризоні

Найбільший у світі виробник мікросхем та основний постачальник Apple Inc будує підприємство, яке стане другим заводом з виробництва мікросхем в Арізоні, США

Тайванська напівпровідникова виробнича компанія повідомила агентству Reuters, що може використовувати будівлю для майбутнього розширення, але ще не ухвалила остаточного рішення про другий завод з виробництва мікросхем.

"У світлі сильного споживчого попиту, який ми спостерігаємо в передових технологіях TSMC, ми розглянемо можливість додавання потужностей в Аризоні за допомогою другого заводу, виходячи з операційної ефективності та економічних міркувань", - заявили в компанії.

Wall Street Journal вперше повідомив, що інвестиції TSMC в Аризоні, як очікується, становитимуть близько $12 млрд, які вона виділила два роки тому.

Минулого року агентство Reuters повідомило про плани TSMC побудувати більше заводів із виробництва чіпів в Арізоні.

США заохочують іноземні технологічні фірми до виробництва в країні та активно підтримують місцеві дослідження, розробки та виробництво після ухвалення Закону про чипи.

У той час як сектор чіпів готується до зниження попиту через високі темпи інфляції, Тайвань стикається з складнішою ситуацією, затиснутий між своїм найбільшим експортним ринком Китаю та основним міжнародним покровителем та постачальником зброї, США.

Читайте також