Виробник обчислювальних пристроїв Lightmatter досяг оцінки $4,4 млрд

Виробник обчислювальних пристроїв Lightmatter досяг оцінки $4,4 млрд

Інвестори вклали $400 млн у стартап Lightmatter, який має на меті прискорити розробку нового програмного забезпечення на базі штучного інтелекту

Компанія Lightmatter Inc, яка прагне перебудувати ринок обчислювальної потужності штучного інтелекту, використовуючи поки що ранню технологію, заявила в середу, що залучила $400 млн у рамках фінансування серії D, очолюваного новим інвестором T. Rowe Price Associates. Існуючі інвестори, такі як GV, раніше відомий як Google Ventures, також взяли участь у раунді, повідомила компанія.

Lightmatter створює нові способи для комп'ютерних чіпів спілкуватися і виконувати обчислення. Його технологія використовує кремнієву фотоніку з хвилеводами, які є крихітними структурами, що перенаправляють світло. Традиційно чіпи використовують дроти для таких речей.

Lightmatter розглядає останні досягнення в галузі штучного інтелекту як перевагу: технологічні компанії напружують ринок у пошуках потужних чіпів, які можуть впоратися з обчислювальними вимогами, необхідними для виконання завдань, включаючи навчання великих мовних моделей, таких як ті, що використовуються у чат-боті. OpenAI.

Фінансування допоможе підтримати розгортання пристрою під назвою Passage, яке може містити безліч різних типів комп'ютерних чіпів, дозволяючи обмінюватися даними оптично. Оптичні волокна також дозволяють з'єднувати кілька Passage разом для створення суперкомп'ютерів, сказав співзасновник та генеральний директор Lightmatter Нік Харріс. Він додав, що перші такі машини, які компанія створює для деяких клієнтів, мають вийти у мережу наприкінці наступного року.

Читайте також