Vital Energy та Northern Oil and Gas купують сланцеві активи Point Energy за $1,1 млрд

Vital Energy та Northern Oil and Gas купують сланцеві активи Point Energy за $1,1 млрд

Vital Energy та Northern Oil and Gas спільно придбають американські сланцеві активи у приватної інвестиційної компанії Point Energy Partners за $1,1 млрд

Vital придбає 80% акцій в активах Point Energy, розташованих у Делаверській ділянці Пермського басейну, серці сланцевої промисловості США, яка простягається через Техас та Нью-Мексико. Northern придбає 20%, що залишилися, повідомили компанії.

В останні роки американські виробники енергоносіїв активно скуповують активи, прагнучи скористатися високими цінами на сировинні товари та закріпити за собою найкращі місця для буріння для того, що попит на нафту і газ залишиться високим у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Активи, які Vital придбає в угоді Point, охоплюють близько 16 300 чистих акрів та виробляли близько 30 000 барелів нафтового еквівалента на день станом на квітень, заявила компанія.

Очікується, що угоду буде закрито до кінця цього кварталу.

Northern заявила, що придбає активи Point, що включають 4000 чистих акрів, в основному в окрузі Уорд, штат Техас, з нещодавнім виробництвом понад 4500 бне на день. Vital буде керувати цими активами, а Northern зробить внесок у їх розробку.

Компанія Vital Energy, що базується в місті Талса, штат Оклахома, управляє 266 000 чистими акрами в районах Пермського басейну в штатах Делавер і Мідленд.

Читайте також