Власник Aston Martin Лоуренс Стролл продав частку в команді Формули-1 при оцінці £1 млрд

Власник Aston Martin Лоуренс Стролл продав частку в команді Формули-1 при оцінці £1 млрд

Покупець, американська компанія Arctos Partners, має частку у власнику Ліверпуля Fenway Sports

У той час як Формула-1 готується до Гран-прі Лас-Вегаса, канадський мільярдер Лоуренс Стролл продав міноритарну частку у команді Aston Martin американській приватній інвестиційній компанії Arctos Partners.

За словами людини, знайомої з угодою, інвестиції Arctos, яка володіє часткою у власника футбольного клубу Boston Red Sox та футбольного клубу Ліверпуль Fenway Sports Group, оцінюють команду Формули-1 приблизно в £1 млрд.

Стролл уперше продав акції команди Формули-1, за яку виступає його син Ленс. Він є найбільшим акціонером Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc, британського виробника автомобілів класу люкс.

«Команди Формули-1 значно зросли в ціні за останні кілька років через популярність цього виду спорту та обмеження витрат», - сказав Стролл у штаб-квартирі Aston Martin F1 у Сільверстоуні, де проходить Гран-прі Великобританії.

Угода укладена напередодні широко розрекламованого Гран-прі Лас-Вегаса в ці вихідні і демонструє привабливість Формули-1 у США, що росте, повідомляється в заяві команди Aston Martin у четвер.

Читайте також