Власник біржі Торонто купує індексну фірму ETF за $848 млн

Власник біржі Торонто купує індексну фірму ETF за $848 млн

TMX Group використовуватиме банківський борг для фінансування придбання VettaFi

TMX Group Ltd., власник Фондової біржі Торонто та інших торгових майданчиків, погодилася купити постачальника індексів для індустрії біржових фондів, що дозволить глибше вивчити фінансові дані.

Згідно із заявою, TMX заплатить $848 млн за покупку 78% акцій VettaFi Holdings LLC, якими вона ще не володіє, фінансуючи угоду за рахунок банківського боргу.

Нью-йоркська компанія VettaFi була утворена минулого року в результаті об'єднання кількох компаній, у тому числі S-Network Global Indexes та Alerian, двох компаній, які розробляють індекси, які можуть використовуватися емітентами ETF для реалізації різних інвестиційних стратегій. За даними сайту компанії, з індексами VettaFi пов'язані активи на суму $31 млрд.

Йому також належать дослідницькі інструменти та продукти, такі як онлайн база даних ETF та веб-сайти, призначені для фінансових консультантів.

Для TMX Group це велика угода, яка розширює стратегію продажу масиву інформації та фінансових даних для зростання в традиційних напрямках бізнесу, таких як торгівля акціями.

VettaFi впишеться в глобальний сегмент рішень, аналізу та аналітики компанії – нині його найбільший сегмент, на який припадає близько третини виручки.

Читайте також