Власник Gucci купує парфумерну марку Creed для створення нового косметичного підрозділу

Власник Gucci купує парфумерну марку Creed для створення нового косметичного підрозділу

Угода оцінюється в €1-2 млрд

Власник Gucci, компанія Kering, заявила, що уклала угоду про покупку елітного французького парфумерного лейблу Creed. Це перше придбання компанії після того, як раніше цього року вона оголосила свої наміри створити власний косметичний бізнес.

"Це придбання, безумовно, знаменує важливий крок для Kering Beaute, дозволяючи йому досягти критичної маси в цій категорії", - сказала Раффаелла Корнаджа, генеральний директор косметичного підрозділу Kering.

У лютому колишнього виконавчого директора Estee Lauder було призначено керівником просування французької групи в цьому сегменті.

Популярність елітних ароматів та нішевих косметичних брендів різко зросла після того, як обмеження, запроваджені через COVID-19, збільшили бажання клієнтів побалувати себе.

Очікується, що повністю грошова угода щодо придбання 100% парфумерного будинку у фондів, контрольованих BlackRock та нинішнім головою компанії Хав'єром Ферраном, буде завершена у другій половині цього року. Фінансові подробиці не було надано.

Аналітик РБК Пірал Дадханія оцінив операцію у суму від €1 млрд до €2 млрд, яка, швидше за все, знаходиться у верхній частині діапазону.

За словами керівників, Kering планує розширити асортимент продукції Creed для жінок, свічок та ароматів для дому, а також розширити географію своєї присутності, зокрема у Китаї.

Лейбл, найбільш відомий своїм ароматом Aventus, який коштує €210, налічує 700 співробітників, а річний обсяг продажів минулого року становив €250 млн.

Читайте також