Власник прав на пісні Леді Гагі, Тейлор Свіфт та Ріанни буде куплений групою на чолі з New Mountain

Власник прав на пісні Леді Гагі, Тейлор Свіфт та Ріанни буде куплений групою на чолі з New Mountain

Група інвесторів на чолі з New Mountain Capital погодилася купити компанію захисту прав на музику Broadcast Music Inc (BMI)

New Mountain Capital, яка керує активами на суму понад $45 млрд, придбає BMI у своїх акціонерів, повідомила приватна інвестиційна компанія.

Умови угоди не розголошуються.

У липні агентство Reuters першим повідомило, що BMI вивчає варіанти, включаючи продаж після того, як компанія відмовилася від своєї некомерційної моделі.

New Mountain заявила, що виділила додатковий капітал для фінансування інвестицій у зростання, нових ініціатив та модернізації технологій, щоб допомогти BMI покращити свої пропозиції для авторів пісень, композиторів та видавців.

У рамках операції CapitalG отримає пасивний міноритарний пакет акцій BMI.

Після закриття угоди нинішні акціонери BMI також спрямують $100 млн. виручки від продажу своїм партнерам-дистриб'юторам. За словами BMI, виплати залежатимуть від рівня продуктивності за певний час.

Очікується, що угоду буде завершено до кінця першого кварталу 2024 року.

Створена в 1939 році, BMI представляє права на публічне виконання більш ніж 20 млн музичних творів.

Згідно з останнім річним звітом, BMI повідомила про виручку у розмірі близько $1,57 млрд за фінансовий рік, що закінчився 30 червня 2022 року, і виплатила близько $1,47 млрд своїм авторам пісень, композиторам та видавцям.

Читайте також