VW наближається до створення СП вартістю $1 млрд із китайським стартапом Horizon Robotics

VW наближається до створення СП вартістю $1 млрд із китайським стартапом Horizon Robotics

Автовиробник прагне надолужити втрачене в гонці програмного забезпечення між конкурентами

За словами обізнаного джерела, Volkswagen AG близький до укладання угоди про спільне підприємство з китайським стартапом з автономного керування Horizon Robotics Inc., в рамках якого автогігант може інвестувати близько $1 млрд.

Переговори між двома сторонами перебувають у просунутої стадії. За словами джерела, це підприємство буде зосереджено на розробці технологій автономного керування та програмного забезпечення для бездротового зв'язку для автомобілів VW.

Раніше VW заявив, що планує значно розширити навички розробників у Китаї, особливо в галузі цифрових інновацій, згідно із заявою, але відмовився коментувати угоду з Horizon.

Технології Horizon можуть бути встановлені у всьому, від автомобілів до розумних колонок, і, за інформацією на сайті компанії, серед її партнерів вже є Audi від Volkswagen.

Volkswagen прагне прискорити удосконалення своїх програмних можливостей, включаючи можливості підключення та забезпечення доступу до високотехнологічних чіпів.

Бюджет автовиробника становить €89 млрд на розробку електромобілів і програмного забезпечення протягом наступних п'яти років, а також він інвестує €2,6 млрд у Ford Motor Co, що підтримується. технологічний стартап Argo AI.

Читайте також