В

В'єтнамський автовиробник VinFast продасть акцій на $1 млрд компанії Yorkville Advisors

VinFast може попросити Yorkville купити акції у будь-який час протягом 3 років

Компанія VinFast Auto Ltd. погодилася продати компанії Yorkville Advisors Global нових акцій на суму до $1 млрд протягом трьох років, оскільки в'єтнамський виробник електромобілів прагне збільшити публічний обіг своїх акцій, зареєстрованих у США.

Згідно з угодою, VinFast може попросити інвестиційну компанію з Маунтінсайд, штат Нью-Джерсі, викупити її акції будь-коли протягом 36 місяців.

«Хоча ми не зобов'язані використати всю суму, угода відповідає нашим цілям щодо опортуністичного залучення капіталу та одночасного збільшення ліквідності наших акцій з часом», — заявив у своїй заяві фінансовий директор VinFast Девід Менсфілд. «На додаток до існуючих зобов'язань щодо фінансування, це забезпечує фінансову гнучкість для фінансування нашого зростання».

У серпні компанія VinFast стала публічною у США внаслідок злиття з компанією Black Spade Acquisition Co.

Засновник-мільярдер VinFast Фам Нхат Вионг контролює 99% автовиробника, переважно через свій конгломерат Vingroup АТ. Раніше цього місяця компанія заявила, що Вионг планує продати 46 мільйонів акцій VinFast та використати отримані кошти для розширення фірми.

Виробник електромобілів планує агресивно просуватися на ринки Південно-Східної Азії, починаючи з Індонезії, і розраховує зрештою залучити «великий капітал» для реалізації своїх планів глобального розширення, заявив раніше в інтерв'ю генеральний директор Ле Тхі Тху Туї в інтерв'ю Bloomberg.

Yorkville Advisors є інвестиційним менеджером низки приватних інвестиційних фондів. Фірма також надає капітал для зростання та придбання громадським компаніям. В даний час компанія активно інвестує в такі сектори, як охорона здоров'я, металургія та гірничодобувна промисловість, енергетика, технології та електромобілі.

Читайте також