Woodside придбає завод з виробництва аміаку у OCI Global за $2,35 млрд

Woodside придбає завод з виробництва аміаку у OCI Global за $2,35 млрд

Компанія Woodside Energy уклала угоду на суму близько $2,35 млрд з купівлі заводу з виробництва аміаку в Техасі, що будується

Генеральний директор Woodside Мег О'Ніл заявила, що придбання проекту з виробництва аміаку в Бомонті, штат Техас, у OCI Global підтримає стратегію компанії із процвітання в період енергетичного переходу.

Будівництво техаського проекту розпочалося наприкінці 2022 року, а перше виробництво аміаку очікується у 2025 році. Перша черга заводу розрахована на виробництво 1,1 млн метричних тонн аміаку на рік.

Для Вудсайда ключовим фактором є угоди з групою промислових газів Linde та американською нафтовою компанією Exxon Mobil, які дозволять компанії скоротити викиди категорії 3.

На заводі в Техасі використовуватиметься технологія виробництва водню з низькою інтенсивністю викидів вуглецю та технологія уловлювання вуглецю компанії Linde.

"Потенційні галузі застосування аміаку з низьким вмістом вуглецю - це виробництво електроенергії, суднове паливо та промислова сировина, оскільки він замінює види палива з високим рівнем викидів", - сказала О'Ніл.

За її словами, прогнозується, що до 2050 року світовий попит на аміак подвоїться, при цьому на низьковуглецевий аміак припадатиме майже дві третини загального обсягу споживання.

Читайте також