Японія має намір виділити $13 млрд на чіпи

Японія має намір виділити $13 млрд на чіпи

Ці кошти можуть підтримати другу фабрику TSMC та Rapidus через фонди

За словами урядовців, знайомих із цим питанням, Японія має намір виділити майже $13,3 млрд у вигляді додаткового бюджету для розширення своїх можливостей з виробництва та забезпечення безпеки напівпровідників усередині країни.

З цієї суми близько 760 млрд ієн підуть у фонд підтримки масового виробництва чипів. Ці гроші можуть бути використані для підтримки другого заводу Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. у Кумамото, на південному заході Японії.

За словами обізнаних джерел, близько 640 млрд ієн будуть направлені до іншого фонду для підтримки досліджень у галузі передових чіпів. Цей фонд може бути використаний для власного японського підприємства із виробництва мікросхем Rapidus Corp.

Додатковий бюджет на рік до березня покриє частину видатків на новий пакет економічних стимулів, оголошений минулого тижня, оскільки прем'єр-міністр Фуміо Кісіда прагне пом'якшити вплив інфляції на економіку.

Японія активно витрачає кошти на відродження своєї індустрії мікросхем з метою потроїти продажі вітчизняних напівпровідників до більш ніж 15 трлн ієн до 2030 року.

Країна визначила напівпровідники як ключовий елемент економічної безпеки, оскільки ці пристрої відіграватимуть важливу роль у стимулюванні майбутнього зростання за рахунок електромобілів та штучного інтелекту, а також у створенні можливостей для модернізації технологій озброєння.

Читайте також