Японська e-commerce-компанія Rakuten випустить нових акцій на $2,44 млрд

Японська e-commerce-компанія Rakuten випустить нових акцій на $2,44 млрд

Японська e-commerce-компанія зі штаб-квартирою в Токіо Rakuten Group планує залучити 332,18 млрд ієн ($2,44 млрд) за рахунок емісії нових акцій

Rakuten випустить до 546,9 млн. паперів, що відповідає 34% акцій в обігу, і направить 188,3 млрд. ієн на фінансування дочірньої Rakuten Mobile, включаючи 40 млрд. ієн на будівництво базових станцій 4G і 5G.

Решту коштів Rakuten витратить на погашення боргу;.

Приблизно 78,8 млн акцій буде продано керуючим компаніям, контрольованим сім'єю головного виконавчого директора Rakuten Хіросі Мікітані, а також компаніям CyberAgent та Tokyu Corp.

Решта паперів Rakuten розмістить на відкритому ринку. Ціна пропозиції буде визначена 24-29 травня 2023.

Акції Rakuten подешевшали на 5,1% на торгах у вівторок. За останні 12 місяців капіталізація компанії зменшилась на 24,3%.

Rakuten, Inc. - Японська e-commerce-компанія зі штаб-квартирою в Токіо. Її B2B2C платформа для e-комерції Rakuten Ichiba є другим найбільшим сайтом електронної комерції в Японії (після Amazon.co.jp) та одним з найбільших у світі.

Хіросі Мікітані у 1997 заснував компанію MDM, Inc. У червні 1999 року компанія змінила назву на Rakuten, Inc. Японське слово ракутен означає оптимізм.

У 2005 році Rakuten почала розширюватися за межі Японії, в основному за рахунок придбання інших компаній або венчурного інвестування. Зокрема, вона придбала Buy.com, Priceminister (Франція), Ikeda (зараз Rakuten Brasil), Tradoria (зараз Rakuten Deutschland), Play.com (Великобританія), Wuaki.tv (Іспанія) та Kobo Inc. (Канада). Компанія інвестувала в Pinterest, Ozon.ru, AHA Life, та Daily Grommet. У 2014 році Rakuten повідомив про придбання Viber за $900 млн.

Читайте також