Американська SigmaBleyzer продає агрохолдинг AgroGeneration з активами у прифронтовій зоні за $7,7 млн

Американська SigmaBleyzer продає агрохолдинг AgroGeneration з активами у прифронтовій зоні за $7,7 млн

Покупцем є харківська група компаній Novaagro Сергія Полумисного

Як повідомляється на сайті агрохолдингу AgroGeneration із земельними активами в прифронтовій Харківській області, Konkur Investments Limited, "дочка" американської інвесткомпанії SigmaBleyzer продасть майже 126,1 млн акцій агрохолдингу за ціною $0,036 за акцію.

Загальна вартість угоди – $4,5 млн плюс погашення $3,2 млн заборгованості за поточним рахунком.

Новим власником AgroGeneration у разі погодження з боку Антимонопольного органу та завершення угоди стане харківська група компаній Novaagro Сергія Полумисного.

У прес-релізі наголошується, що, враховуючи неспокійну ситуацію в Україні і війну, дату завершення угоди на сьогодні визначити неможливо.

Французька компанія AgroGeneration з активами в Україні заснована у 2007 році та спеціалізується на виробництві зернових та олійних культур. 56,90% акцій AgroGeneration належать інвестиційному холдингу Konkur Investment Ltd, що знаходиться під управлінням SigmaBleyzer, решта 43,10% торгуються на біржі.

В результаті війни було знищено основні засоби виробництва та товарно-матеріальні запаси компанії, а також ліквідовано кілька ферм. Загальні збитки оцінюються в €16,7 млн.

Читайте також