АМКУ дозволив Нафтогазу придбати Славутицьку ТЕС

АМКУ дозволив Нафтогазу придбати Славутицьку ТЕС

Зараз на станції йде будівництво та введення в експлуатацію когенераційної установки та котельні, які працюватимуть з використанням біомаси

"Нафтогаз Біоенергія", донька НАК "Нафтогаз України", отримала схвалення АМКУ на купівлю частки у статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС", яка перевищує 50% голосів у найвищому органі управління товариства.

На даний момент станція не провадить господарську діяльність. На ній ведуться роботи з будівництва когенераційної установки та котельні. Після завершення робіт ТЕС почне працювати на повну потужність.

Після введення в експлуатацію ТЕС вироблятиме електроенергію та постачатиме теплову енергію у територіальних межах Славутича Київської області.

Як зазначається в АМКУ, введення "Славутицької ТЕС" в експлуатацію дозволить відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлюваних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та теплогенерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан довкілля.

Читайте також