Андрій Вадатурський хоче отримати для Нібулона держзамовлення на будівництво військових кораблів

Андрій Вадатурський хоче отримати для Нібулона держзамовлення на будівництво військових кораблів

Агрохолдинг Нібулон готовий будувати будь-які судна для будь-яких цілей, якщо отримає замовлення від держави

Власник Нібулона Андрій Вадатурський заявив в інтерв'ю Економічній правді, що зараз в Україні взагалі майже немає флоту, тільки в портах буксирами виконуються сервісні функції, тоді як агрохолдинг Нібулон готовий будувати військові кораблі, якщо отримає держзамовлення.

Глава агрохолдингу впевнений, що Україна має мати свій сучасний флот для того, щоб охороняти порти та збільшувати економічні інтереси у Чорному морі.

Андрій Вадатурський вважає, що якщо підрахувати, скільки Україна втратила через блокування морських портів, то «краще направити десяту частину на те, щоби побудувати флот, який міг би захистити порти від таких речей».

Андрій Вадатурський також заявив, що його компанія готова будувати флот, оскільки його завод є єдиним у цій сфері, який працює. Власник Нібулона продовжує боротися за цей напрямок та сподівається, що будуть розміщені замовлення.

Крім того, Андрій Вадатурський запевнив, що Нібулон готовий весь прибуток від держзамовлень реінвестувати в завод, щоб він був найкращим у Європі.

Однак, за словами Вадатурського, він не бачить інтересу з боку державних структур. Замовлення на ту продукцію, яку Нібулон міг би виготовляти в Україні, розміщують десь за кордоном.

 

Читайте також