АРМА має намір передати мережу АЗС Glusco до управління АТ «Укрнафта»

АРМА має намір передати мережу АЗС Glusco до управління АТ «Укрнафта»

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) запропонувало передати мережу АЗС Glusco до управління АТ «Укрнафта» за особливою процедурою

Керівник АРМА Олена Дума зазначила, що в майбутньому договорі з АТ «Укрнафта» буде зафіксовано низку умов:

  • мінімальна сума щомісячних надходжень до бюджету – 5 млн грн;
  • погодження з АРМА змін у менеджменті компаній, чиї корпоративні права перейдуть у розпорядження управителя;
  • подання «Укрнафтою» конкретизованої звітної інформації за всіма рахунками.

В АРМА стверджують, що остання умова не виконувалась попереднім управителем ("Нафтогаз")

«Тепер остаточне слово за урядом України – і десятки АЗС по всій країні почнуть повноцінно працювати на державний бюджет», – зауважила Олена Дума.

Нашгадаємо, що у травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні 2022 року «Нафтогаз» запустила в Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні 2023 року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

В свою чергу,  у «Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявили про «сумлінне виконання зобов’язань перед державою». Загальна сума коштів, яку було залучено для забезпечення діяльності АЗК, 60 млн грн, йдеться в коментарі компанії. За даними компанії, наразі заборгованість групи компаній Glusco перед «Нафтогаз Ойл Трейдинг» за поставлене на АЗК пальне складає понад 180 млн грн.

«Нафтогаз» також авансував виплату в 1,55 млн грн АРМА, хоча компанія мала сплатити кошти від управління активами лише наприкінці 2023 року, наголошується в повідомленні.

«Нафтогаз» вважає дії АРМА щодо активів Glusco неправомірними та обіцяє продовжити управління мережею АЗС Glusco.

Читайте також