АРМА отримало майно громадянина росії на 350 млн грн

АРМА отримало майно громадянина росії на 350 млн грн

Серед переданих активів виробництво заморожених м'ясних напівфабрикатів, ймовірно, ТМ «Єрмоліно»

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) отримало від Бюро економічної безпеки (БЕБ) активи громадянина росії, ймовірно, власника групи «Продукти Єрмоліно».

Повідомляється, що під управління АРМА було передано комплекс із виготовлення м'ясних заморожених напівфабрикатів загальною площею понад 4 тис. кв. м, житловий будинок площею 2 тис. кв. м, складське приміщення площею 3,5 тис. кв. м, адміністративні, виробничі будівлі та іншу нерухомість. Орієнтовна загальна вартість активів та майна становить понад 350 млн грн.

У БЕБ зазначили, що посадовців компанії з виробництва напівфабрикатів на території України було викрито в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. У результаті досудового розслідування встановлено, що бенефіціарним власником суб'єкта господарської діяльності є громадянин рф.

У ході слідства було також встановлено, що посадові особи компанії переводили кошти транзитно-конвертаційній групі з метою переведення в готівку без фактичного проведення операцій. Внаслідок таких дій компанія ухилилася від сплати податків на суму 150 млн грн.

Виробник напівфабрикатів ТМ «Єрмоліно» належить мешканцю Москви, громадянинові Мальти Іллі Олександрову. В Україні він є власником чотирьох підприємств, зареєстрованих на території Дніпропетровської області, а також у Києві. Основні види діяльності цих фірм – виробництво м'ясних продуктів, надання в оренду та експлуатацію нерухомого майна, роздрібна торгівля у неспеціалізованих магазинах.

Читайте також