Астарта-Київ та Буковель отримають інвестнянь від Кабміну

Астарта-Київ та Буковель отримають інвестнянь від Кабміну

«Астарта-Київ» інвестує понад €76 млн у завод із переробки соєвого шроту, а ТОВ «Буковель» спільно з ТОВ «Аквапарк» також реалізують інвестпроект із значними інвестиціями

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, будуть підписані два спеціальні інвестиційні договори в рамках закону про «інвестняні». Йдеться про договір з ТОВ «Астарта-Київ» та ТОВ «Астарта Агро Протеїн».

Агрохолдинг планує збудувати завод у Полтавській області з переробки соєвого шроту продуктивністю 500 т/добу.

Компанія інвестує понад €76 млн у придбання обладнання та технологій. Це дозволить створити 110 нових робочих місць, сприятиме розвитку переробної галузі в регіоні, допоможе запровадити нові підходи у вирощуванні та переробці сої, йдеться у повідомленні.

Другий договір буде підписано між Кабміном, ТОВ «Буковель» та ТОВ «Аквапарк» щодо реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями. Реалізація проекту сприятиме створенню не менше 82 робочих місць та щомісячному податковому надходженню до бюджету у розмірі понад 469 тис. грн., зазначили у Мінекономіки.

Міністр економіки Юлія Свириденко наголосила, що підписання цієї угоди свідчить про те, що програма підтримки проектів із значними інвестиціями фактично запрацювала.

Читайте також