БЕБ наклав арешт на великий логістичний центр вартістю 700 млн грн

БЕБ наклав арешт на великий логістичний центр вартістю 700 млн грн

Ймовірно, йдеться про «Євротермінал» в Одесі

Повідомляється, що Бюро економічної безпеки заарештувало один із найбільших логістичних центрів в Україні. Деякі обізнані джерела припускають, що йде мова про ТОВ "Євротермінал" в Одесі.

БЕБ підозрює транспортний холдинг в ухиленні від сплати понад 18,3 млн грн. податків.

Детективи бюро також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни росії.

За результатами обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, що свідчать про правопорушення, а також засновників, що підтверджують російське громадянство.

У БЕБ заявили, що громадяни росії за попередньою змовою з посадовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість при проведенні фінансово-господарських операцій з кількома суб'єктами господарської діяльності.

Наразі заарештовано корпоративні права компанії, 9 одиниць транспортних засобів та 13 об'єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо). Орієнтовна загальна вартість активів, на які накладено арешт, становить близько 700 млн грн.

ТОВ «Євротермінал» зареєстровано на кіпрських компаніях «Нортінгтон Холдінгс Лімітед» та «Кравенплейт Лтд». Через першу з фірм бенефіціаром виступає Павло Лісіцин, пов'язаний із Олександром Жуковим та Олександром Ангертом.

Читайте також