BGV Group Management Геннадія Буткевича інвестувала в гірничодобувні проєкти понад $100 млн

BGV Group Management Геннадія Буткевича інвестувала в гірничодобувні проєкти понад $100 млн

Українська інвестиційна компанія BGV Group Management та її засновник Геннадій Буткевич за останні вісім років інвестували понад $100 млн в українські гірничодобувні проєкти. Декілька з них ...

BGV Group Management представила два найбільших проєкти в своєму портфелі, серед яких Балахівське родовище графіту у Кіровоградській області та Пержанське родовище берилієвих руд у Житомирській області.

За словами члена Ради директорів BGV Group Management Сергія Войцеховського, інвестиції у видобуток та подальша обробка сировини є одним із головних напрямів діяльності компанії.

BGV Group Management інвестувавши понад $100 млн в українські гірничодобувні проєкти мають «вивести Україну в світові лідери за окремими сировинними напрямами», зазначив він.

По Балахівському проєктому BGV Group Management наразі виконує другий етап пілотних випробовувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу й дослідно-промислові випробування графіту.

У 2024 році компанія планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 000 т графітового концентрату на рік та 19 000 т сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це може покрити значну частину потреб ринку ЄС.

Щодо Пержанського родовища берилію, запаси якого становлять 2,34 млн т руди, комплексність цього родовища надає можливість супутнього видобутку цинку, рідкоземельних елементів та інших критичних матеріалів.

Наразі BGV Group Management веде роботу над попереднім техніко-економічним обґрунтуванням (PFS) і незабаром буде готова офіційно представити інвесторам його результати.

BGV Group Management – інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Згідно оцінками Forbes статки Геннадія Буткевича становлять $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восход» і Кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Читайте також