Бізнесмени з Дніпра, брати Астіони купують дві компанії Віталія Хомутинника

Бізнесмени з Дніпра, брати Астіони купують дві компанії Віталія Хомутинника

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ «Фінансова компанія «Фінгруп Фактор» придбання часток у компаніях «Каскад» та «Інтервей Капітал», йдеться в офіційному повідомленні АМКУ

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ “Фінансова компанія “Фінгруп Фактор”, бенефіціарами якого у рівних частках виступають брати Василь та Євген Астіони, придбати частку у ТОВ “Девелоперська компанія “Каскад” бізнесмена Віталія Хомутинника.

Згідно з рішенням АМКУ від 8 лютого 2024 року, ТОВ "Фінгруп Фактор" отримав дозвіл на придбання частки, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління Каскаду.

Компанія братів Астіонів також отримала дозвіл відомства на придбання частки у ТОВ "Інтервей Капітал", що забезпечує понад 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Нині Астіони володіють ТОВ опосередковано через ПАТ “ЗНКІФ “Генеза Капітал”. Колишнім бенефіціаром фінкомпанії "Інтервей Капітал" до 2020 року вважався Віталій Хомутиннік.

Власником “ДК “Каскад” є ПАТ “ЗНКІФ “Каскад-Інвест”, кінцевим бенефіціаром – Віталій Хомутинник.

За даними фінансової звітності, компанія у 2022 році не отримувала виторг. Вартість її активів становила 724,8 млн. грн., зобов'язання налічували 315,6 млн. грн.

Читайте також