Чумак має намір побудувати виробництво томатної пасти на Одещині

Чумак має намір побудувати виробництво томатної пасти на Одещині

Компанія вибрала цей регіон для свого нового заводу, тому що він є найбільш сприятливим за кліматичними умовами

Директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова повідомила, що ПрАТ "Чумак" має намір побудувати завод із переробки томатів на пасту в Одеській області.

Алла Стоянова уточнила, що Україна покриває внутрішні потреби овочів за рахунок імпорту. За інформацією чиновниці, в Одеській області у 2023 році посівна площа овочевих культур становить 1489 га, з яких 476,6 га відведено під томати, 307,1 га – цибулю, 95,11 га – моркву, 81,87 га – капусту, 22 , 75 га – огірки, 434,44 – інші овочеві культури.

На думку директорки департаменту, релокація на Одещину виробничих потужностей ПрАТ "Чумак" буде суттєвою підтримкою АПК регіону, а також дозволить створити майже 5 тис. додаткових робочих місць.

Директор ТОВ "Еврика" Михайло Білий, у свою чергу, запропонував "системно та виважено підійти до питання логістики продукції", що полегшить фермерам доставку продукції на переробку та допоможе компанії "Чумак".

"Овочівництво - це досить витратний бізнес. Він залежить від зрошення та придбання спеціалізованої техніки, адже фермери масово нарікають на дефіцит працівників. Крім інвестицій у механізацію виробництва, увагу також слід приділити зберіганню та доопрацюванню продукції. У нас є колосальний потенціал - природний, логістичний ( ...), людський", - резюмувала Стоянова.

Читайте також