Денис Довгополий повідомив про запуск в Україні Fundraising Lab для допомоги стартапам

Денис Довгополий повідомив про запуск в Україні Fundraising Lab для допомоги стартапам

В рамках програми буде відібрано 10 стартапів, яким буде надано допомогу в організації процесу залучення раунду інвестицій

IT-підприємець та інвестор Денис Довгополий розповів про запуск Fundraising Lab — ініціативи Unicorn Nest щодо підтримки та фінансування USAID.

Денис Довгополий зазначив: «Ви вже бачили кілька досліджень, які показують, що незважаючи на війну в країні та глобальну фінансову кризу, яка вже давно впливає на глобальну IT-індустрію та індустрію Venture Capital, український ринок стартапів не просто існує, а активно зростає. Незважаючи на війну, за останні два роки ми мали раунди інвестицій та екзитів. Наша команда накопичила досвід та відбудувала кілька продуктів та сервісів, які ми вже випробували за ці два роки. Цей досвід ми за допомогою партнерів вирішили запропонувати українським стартапам».

Український IT-підприємець також наголосив, що йому дуже прикро спостерігати, як українські стартапи з відмінним продуктом не можуть залучити інвестиції через брак досвіду та обмежений огляд інвестиційних фондів. У зв'язку з цим команда підприємців та інвесторів вирішили надати сервіси 10 українським стартапам, які вже мають продукт, акцептований ринком у вигляді виручки у розмірі $20 тис.–50 тис. на місяць, і мають стратегію розвитку за допомогою раунду від $1 млн і вище.

За словами Довгополого, Fundraising Lab не працюватиме з ангельськими інвесторами, тому що як європейська компанія вона не може використовувати свої алгоритми, працюючи з даними про фізичних осіб, але збиратиме та аналізуватиме велику кількість даних про фонди та їх угоди.

Читайте також