ДТЕК інвестує €6–6,5 млрд у будівництво в ЄС 5000 МВт зеленої генерації

ДТЕК інвестує €6–6,5 млрд у будівництво в ЄС 5000 МВт зеленої генерації

Об'єкти планується збудувати в Румунії, Хорватії, Італії, а також Польщі

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив про амбітні плани компанії до 2030 року збудувати в Європі до 5000 МВт потужності за €6–6,5 млрд.

За його словами, зараз на етапі реалізації знаходяться два проєкти – 60 МВт вітру та 50 МВт сонця. Їх планується добудувати першого кварталу 2024 року. Вітроелектростанція – це 10 турбін, які раніше були закуплені для Тілігульської ВЕС.

Крім цього, у 2024 році ДТЕК планує розпочати будувати вітроелектростанцію у Хорватії.

В Італії також ДТЕК реалізує свій проєкт, який зараз перебуває на етапі девелопменту.

Але це ще не все. ДТЕК також розглядає варіанти будівництва електростанції у Польщі.

Максим Тимченко зазначив, що маржинальність зелених проєктів у Європі порівняно з українськими співставна. Однак конкуренції в Європі дуже багато, бо зелена генерація – один із драйверів сучасної економіки.

Раніше повідомлялося, що DTEK Renewables International, яка відповідає за закордонні інвестиції в зелену енергетику, може вийти на IPO.

ДТЕК Ріната Ахметова сьогодні є найбільшим гравцем на ринку зеленої енергетики України. Компанія збудувала майже 1 ГВт зелених потужностей в Україні, серед яких – три вітропарки потужністю 500 МВт у Приморському районі Запорізької області. При цьому на окупованих територіях компанія втратила 70% зеленої генерації та 30% - теплової.

Читайте також