Дрони та кібербезпека - найпопулярніші заявки на гранти в ІТ-галузі

Дрони та кібербезпека - найпопулярніші заявки на гранти в ІТ-галузі

Майже третина заявок на гранти для ІТ-галузі – це стартапи military-tech, зокрема у галузі виготовлення дронів та продуктів у сфері кібербезпеки, - зазначив міністр цифрової трансформації України ...

За словами Михайла Федорова, на підтримку держави розраховують стартапи, що планують виготовляти дрони, програмне забезпечення та продукти у сфері кібербезпеки.

"Завдяки військовим технологіям ми можемо посилювати наших захисників на полі бою, тримати технологічний фронт, оборонятися і контрнаступати. Серед ініціаторів проектів – СЕО компаній, топ-менеджери, фахівці у кібергалузі, фахівці з досвідом роботи у державних структурах та у бізнесі”, – розповів міністр.

Михайло Федоров закликав експертів у сфері оборони та інфраструктурного відновлення подавати заявки, щоб увійти до складу Українського фонду стартапів та допомогти "прискорити розвиток української стартап-екосистеми".

Нагадаємо, уряд анонсував підтримку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій. На гранти виділяють від 750 тисяч до 3,5 млн гривень.

Адмініструє грантову програму, що входить до проекту "еРобота" Український фонд стартапів.

Докладніше про програму підтримки читайте за посиланням.

Читайте також