EFE, яка входить до турецької ONUR GROUP інвестувала $15 млн в Україну з початку великої війни

EFE, яка входить до турецької ONUR GROUP інвестувала $15 млн в Україну з початку великої війни

Одна з найбільших в Україні компаній з виробництва товарного бетону, залізобетонних виробів, металоконструкцій та бруківки EFE, що входить до ONUR GROUP не тільки розширила виробничу базу, а і ...

З початку великої війни компанія EFE вже інвестувала $15 млн та продовжує нарощувати виробництво продуктів, необхідних для потреб відбудови. У 2023 році на промисловому майданчику в Щирці EFE розпочала виробництво мостових балок з потужністю близько 120 штук щомісяця. Вони були використані, зокрема, для відновлення мосту в Ірпені - одному з знакових проєктів масштабної відбудови. 

З 24 лютого 2022 року EFE зупинила виробництво всього на три дні. Перші замовлення компанія почала отримувати вже через тиждень. Відтоді не тільки відновила, а і значно розширила виробничу базу. У 2023 році компанія запустила два заводи з виготовлення товарного бетону на додачу до наявних трьох з метою безперебійного забезпечення проєктів з реконструкції. На сьогодні EFE володіє п’ятьма потужними промисловими об'єктами в Україні.

Компанія є одним з лідерів у виробництві товарного бетону — наявні виробничі потужності сягають 800 м³ на годину. Також, EFE має власний великий парк спецтехніки, що забезпечує клієнтам швидку та вчасну доставку.

«З початку повномасштабного вторгнення ми інвестували понад $15 млн в ріст виробничих потужностей. Зокрема, це стосувалось розширення виробництва, модернізації техніки та автоматизації процесів. Окрім запуску додаткових заводів з виробництва бетону, ми ввели в експлуатацію нові виробничі лінії для виготовлення бруківки та залізобетонних виробів», — розповів гендиректор EFE Ерджан Озтоп.

За словами Ерджана Озтопа, штат співробітників EFE органічно зростав й перед великою війною. Компанія розпочала свою діяльність в Україні ще у 2013 році з одного заводу з виробництва товарного бетону, на якому працювало 12 людей. Зараз команда EFE — це 450 висококваліфікованих фахівців.

Компанія приділяє особливу увагу інвестиціям в автоматизацію. «Хоч ми змогли наростити штат на 30% після 24 лютого 2022 року, проте потреба в нових працівниках лишається. Саме це спонукає робити великі інвестиції в автоматизацію виробничих процесів. Нещодавно ми придбали 3D-станок для гнуття арматурних виробів італійської компанії Schnell з продуктивністю 8 тонн на день. Це дозволяє нам замінити одночасно 25 людей та виготовляти металоконструкції в найкоротші терміни з високою якістю», — каже Озтоп.

Читайте також