Екс-співробітник WhatsApp та інвестор Petcube Антон Борзов запускає венчурний фонд на $100 млн

Екс-співробітник WhatsApp та інвестор Petcube Антон Борзов запускає венчурний фонд на $100 млн

Виходець із Дніпра переїхав до США після продажу WhatsApp компанії Facebook, але досі підтримує тісні зв'язки з Україною

Українець Антон Борзов та ще двоє його колег із Дніпра були одними з перших співробітників у WhatsApp. Після угоди з Facebook усі троє переїхали до США.

Після 10 років роботи у WhatsApp Антон Борзов перейшов на посаду Head of Design у Neeva (персональний пошуковик, з фокусом на приватність). Там Борзов пропрацював три роки.

Антон Борзов завжди мав бажання підтримувати відносини з фаундерами з України, тому він зробив свою першу ангельську інвестицію – в Petcube. З кофаундером Petcube Алексом Нескіним Антон Борзов був знайомий ще до Petcube, обидва цікавилися технологіями з часів Flash та VR, спілкувалися з цієї теми у Дніпрі.

Після Борзова була ще низка ангельських інвестицій в українські стартапи: 3DLOOK, Spin.ai, Pawa, Fuel Finance, Propertymate, Workee, Nutrisense. Чеки від $50 тис.

Борзов тісно працює зі своїми портфельними компаніями, допомагає порадами щодо дизайну, продукту, product market fit і т.д.

Зараз разом зі своїм ексколегою по WhatsApp Саммером Кімом (Summer Kim) Антон Борзов запускає венчурний фонд з ідеєю про поєднання UX і AI. Перший фонд STRATMINDS було створено у 2018 році, а зараз робиться фандрейзинг для двох нових фондів STRATMINDS на $100 млн.

Фонд інвестуватиме на стадіях від pre-seed до Series A. Залежно від компанії чеки фонду коливатимуться від $250 тис. до $500 тис., у деяких випадках до $1 млн. В основному інвестиції будуть спрямовані на американські стартапи.

Читайте також