ФГВ продав центральний офіс банку Аркада дочкам Злочевського за $700 за кв метр

ФГВ продав центральний офіс банку Аркада дочкам Злочевського за $700 за кв метр

Аукціон проводився за «голландською» моделлю, стартова ціна становила 971 млн грн., а переможцем стало ТОВ «Системойлінженеринг» з пропозицією 351 млн грн

Фонд гарантування вкладів 10 жовтня провів аукціон із продажу майнових прав на офіс збанкрутілого банку «Аркада» в центрі Києва. Стартова ціна становила 971 млн. грн. В аукціоні перемогла компанія дочок Миколи Злочевського, ТОВ «Системойлінженерінг», яка запропонувала за об'єкт 351 млн. грн. Таким чином, вартість одного квадратного метра будівлі становила $700.

Як зазначає видання ZN.UA, навіть під час війни квадратний метр у недобудованому «Аркадою» ж панельному ЖК на узбіччі Харківського масиву досі, за відсутності попиту та забудовника, коштує майже $2000. Що стосується комерційної нерухомості в центрі столиці, то і зараз, без ринку, немає пропозицій нижче $3500 за метр.

 «Системойлінженеринг» належить кіпрській фірмі «Ділоретіо Холдінгз», власниками якої є інші кіпрські контори – «Сермінара Лімітед» та «Гласімо Лімітед» дочок відомого бізнесмена Миколи Злочевського. Кінцевою бенефіціаркою першої компанії є Карина Злочевська, а другою – Ганна Злочевська.

На дочок Злочевський раніше переписав і 13 видобувних компаній із «Burisma Group». Наразі він в ОАЕ ховається від розшуку у кримінальних справах НАБУ.

Дана спроба продати офісний центр площею 14 тис. кв. м стала 27 за рахунком.

Читайте також