Готель «Козацький» у Києві за 400 млн грн купила сільскогосподарьска компанія «Надія»

Готель «Козацький» у Києві за 400 млн грн купила сільскогосподарьска компанія «Надія»

Готель “Козацький” отримав нового власника: під час аукціону ціна зросла у 2,6 рази: з 155,5 млн грн до за 400 млн грн

18 липня 2024 року відбулися онлайн-торги з продажу готелю «Козацький», що розташований на вул. Михайлівській в центрі Києва, йдеться в системі Прозорро.Продажі. Ціна зросла майже в 2,6 рази. В аукціоні брали участь три учасники.

Переможцем аукціону стало сільськогосподарське ТОВ «Надія». Основна діяльність – розведення великої рогатої худоби молочних порід, свідчать дані YouControl. Виторг підприємства за 2023 рік – 434 млн грн, йдеться на аналітичному порталі

Бенефіціар компанії – Сергій Сподін. Раніше серед бенефіціарних власників ТОВ «Надія» був Анатолій Юркевич із «Мілкіленд-Україна», свідчать дані «Опендатабот».

Сергій Сподін – адвокат, ексголова наглядової ради АТ «Банкомзв’язок», свідчать дані YouControl. Компанії Сподіна працюють в різних сферах: будівництво, нерухомість, виготовлення бетонних сумішей, торгівля, сільське господарство, ІТ та інші, йдеться на YouControl. У 2023 році «Птахоплемзавод Коробівський» Сподіна купив низку активів неплатоспроможного МР Банку, повідомляє NV. Серед куплених активів був ТРЦ «Магеллан» у Києві.

Два інші учасники аукціону з продажу «Козацького» – ТОВ «Башта Девелопмент» і ТОВ «Інжур».

Бенефіціар «Башта Девелопмент» – Сергій Назаренко, свідчать дані YouControl. Він також керівник таких компаній, як «Цитадель Інновейшнз», «Теріса», фонду «Дельта Інвест Проект». Їхній бенефіціар – Максим Кріппа, який у 2020 році купив київський готель «Дніпро» та у 2023 році – БЦ «Парус».

ТОВ «Інжур» діяло в інтересах та за рахунок фонду Inzhur Hotel, йдеться на майданчику «Prozorro.Продажі». Засновник фонду Андрій Журжій створив його для купівлі двох державних готелів – «Козацький» і «Україна». 

Готель «Козацький» – тризірковий готель на вул. Михайлівській, фасад якого виходить на Майдан Незалежності. Ця восьмиповерхова будівля, зведена у 1983 році, розташована на земельній ділянці площею 0,24 га з правом постійного користування. Загальна площа готелю – 9513 кв. м. У ньому є 135 номерів у семи категоріях: від «економ» до «де люкс», працюють кафе-кав’ярня, ресторан, п’ять залів для конференцій і банкетів, парковка.

Готель потребує ремонту. «В реновацію готелю до конкурентоздатного стану треба інвестувати в 1,5–2 рази більше за стартову ціну», – каже президентка Асоціації готелів та курортів України Ірина Сідлецька. «В готель треба додатково інвестувати у середньому $1000 на кв. м», – каже СЕО та засновник інвестиційного фонду Inzhur Андрій Журжій.

Нагадаємо, що 18 вересня 2024 року ФДМУ проведе аукціон з продажу ще одного готелю в центрі Києва – «Україна». Стартова ціна – 1,047 млрд грн. Готель має 365 номерів, вісім конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші обʼєкти інфраструктури.

Звертайтесь до нас, ми проконсультуємо, надамо додаткову інформацію та супроводемо придбання лотів ФДМУ!
+380 67 713 65 71
[email protected]

Читайте також