Хмарний сервіс Deskree українця Дмитра Гречка залучив $1,5 млн

Хмарний сервіс Deskree українця Дмитра Гречка залучив $1,5 млн

Інвесторами виступили фонди Forum Ventures, Hustle Fund, N49P, Flair Ventures, ZAKA VC, League of Innovators, AAl VC, а також українські Flyer One Ventures та Vesna Capital

Хмарний сервіс для nocode-побудови бекенд-інфраструктури Deskree планує витратити фінансування на залучення користувачів по всьому світу, розробку нових продуктів та партнерство з хмарними провайдерами, включаючи Amazon Web Services та Microsoft Azure протягом наступних 12 місяців.

Нині Deskree має 10 тис. користувачів, переважно з Північної та Південної Америки. Ще рік тому їх було лише триста.

Засновник сервісу Дмитро Гречко у 2021 році задумав вирішити проблему тривалості та витратоності побудови бекенд-інфраструктури.

У рамках ІТ-компанії Deskree Studio він просував внутрішній стартап, метою якого було оптимізувати побудову бекенд-інфраструктури для клієнтів.

Дмитро Гречко розповів: «Коли у мене була своя студія розробки ПЗ, Deskree Studio, моя команда постійно робила одне й те саме для клієнтів – ми брали їхню інфраструктуру та будували для них серверну частину. Клієнти платять погодинно, тому для них це було дорого, а для нас – нудно робити одне й те саме знову і знову. Отже, спочатку ми створили інструмент із шаблонами модулів для внутрішнього використання. Ми застосовували їх до різних проєктів, що дуже прискорювало роботу. Побудувавши таким чином десятки проєктів та отримавши фідбек від клієнтів, ми зрозуміли, що існує зовнішня потреба у такому інструменті. Клієнти запитували, чи можуть його використовувати. Так з'явився Deskree», – розповів Гречко в інтерв'ю Siliconcanals.

Deskree орієнтований як на середній та малий бізнес, так і на великі корпорації. Платформа спрощує створення серверної інфраструктури, усуваючи потребу у дорогих спеціалістах DevOps та хмарних архітекторах.

Читайте також