IFC профінансує будівництво концерном "Галнафтогаз" ВЕС потужністю 150 МВт

IFC профінансує будівництво концерном "Галнафтогаз" ВЕС потужністю 150 МВт

Роботи з будівництва ВЕС на 150 МВт планують розпочати у Волинській області у 2024 році

IFC групи Світового банку і концерн "Галнафтогаз" (мережа АЗК OKKO) на URC-24 підписали мандатний лист щодо фінансування будівництва ВЕС 150 МВт, повідомив віцепрезидент Альфонсо Гарсія Мора.

"Енергетичний сектор є одним із найважливіших секторів України. Ми підписали мандатний лист між IFC і "Галнафтогазом" для фінансування проєкту вітрової установки потужністю 150 МВт", - написав він у мережі Х.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і ОККО на Конференції з відновлення України в Берліні URC-24 уклали кредитну угоду в розмірі EUR60 млн на будівництво нового заводу з виробництва біоетанолу в Україні.

Про плани найбільшої паливної компанії України побудувати вітропарк потужністю 150 МВт у Волинській області стало відомо наприкінці 2023 року. Також керівник ОККО Василь Даниляк розповів, що компанія придбала проєкт energy storage потужністю 20 МВт.

Реалізація проєкту дозволить ОККО увійти в трійку лідерів української вітрової енергетики, якщо рахувати тільки станції на підконтрольній території України.

Читайте також