Інвестиційно-технологічна група Roosh купила частку в українській Neurons Lab

Інвестиційно-технологічна група Roosh купила частку в українській Neurons Lab

Холдинг Сергія Токарєва придбав міноритарну частину розробника рішень на базі штучного інтелекту

За словами керуючого партнера Roosh Дена Дмитренка, компанія придбала від 31% до 49% стартапу Neurons Lab за «суму з шістьма нулями»

Переговори між Roosh та Neurons Lab почалися восени 2021 року. Угоду закрили майже через рік – у вересні 2022-го.

Для холдингу Roosh це перша інвестиція з початку повномасштабної війни в Україну та перша за всю трирічну історію Neurons Lab.

За умовами угоди Neurons Lab приєднається до інших бізнесів Roosh. Дмитренко та ще один партнер компанії Кирило Ухо увійдуть до ради директорів Neurons Lab.

Завдяки угоді Neurons Lab зможе перейти від сервісної роботи та конслатингу до розробки продуктів.

Холдинг Roosh є групою технологічних інвестиційних компаній з фокусом на штучний інтелект і машинне навчання, засновану Сергієм Токарєвим. Серед бізнес-груп: техно університет SET University, а також стартапи Reface і ZibraAI.

Своїм головним бізнесом Сергій Токарєв називає інвестиції у стартапи. Дві основні інвестструктури Roosh – запущені навесні 2021 року венчурна студія Pawa та фонд Roosh Ventures. У портфелі фонду – 34 стартапи, переважно зі США та Європи. Roosh Ventures - інвестує $20-25 млн на рік, з початку 2022-го закрили понад 10 інвестицій.

Стартап Neurons Lab займається розробкою рішень на основі штучного інтелекту для замовників. Його засновниками є Ігор Сидоренко, Олександр Гончар та Антон Федулов. Бізнес-модель стартапу є чимось середнім між сервісною IT-компанією та консалтингом. Серед замовників стартапу – аналітичний стартап з морського судноплавства CHORD X та консалтингова медична компанія Creative Practice Solutions.

Читайте також