Інвестиції в житлову нерухомість Києва з метою оренди чи перепродажу на низькому рівні

Інвестиції в житлову нерухомість Києва з метою оренди чи перепродажу на низькому рівні

Частка інвестиційних угод із житлом у Києві на сьогодні не перевищує 20%, тоді як до повномасштабної війни їх було до половини і більше від загального обсягу продажів, свідчать дані столичних ...

Першими до відділів продажу київських забудовників повернулися покупці житла для власних потреб. До кінця 2022 року частка таких покупців перевищувала 90%. Зараз співвідношення угод у структурі реального попиту дещо змінилося. Нині для власного проживання купують 80%, інвестують у квартири під оренду чи перепродаж – 20% клієнтів.

До повномасштабного вторгнення частка інвестиційних квартир становила у середньому 40-50%.

Сьогодні 80-85% покупців житла комфорт-класу складають люди, у яких справді гостро стоїть житлове питання. Серед таких покупців, зокрема, переміщені мешканці із тимчасово окупованих регіонів.

Інвесторів, котрі купує цілеспрямовано для інвестицій та спекуляцій, дуже мало.

В даний час близько 90% угод стосуються купівлі квартир у готових будинках, тоді як до війни близько 70% договорів укладалися щодо нерухомості у будинках на етапі будівництва перших поверхів.

Раніше інвесторів приваблювала низька ціна квадратного метра на початковому етапі будівництва житлового будинку. Нині фокус інтересу зміщений на мінімізацію власних ризиків.

Читайте також