Ізраїльський айтішник з України купив будівлю Промінвестбанку у самому центрі Києва

Ізраїльський айтішник з України купив будівлю Промінвестбанку у самому центрі Києва

Фонд гарантування вкладів продав майно позбавленого ліцензії Промінвестбанку за майже $2 млн невідомій компанії

Нежитлове приміщення Промінвестбанку майже тисячу квадратів, що знаходиться за хвилину ходьби від Майдану Незалежності, було викуплено на аукціоні компанією ізраїльського підприємця, який народився в Україні.

Стартова ціна за вказане нежитлове приміщення становила 53,7 млн. грн., але в ході аукціону вона зросла до 63 млн. грн. Переможцем стала фірма під назвою "Надлан", створена 4 роки тому.

За даними YouControl, бенефіціаром компанії "Надлан" є Вербицький Борис Ілліч.

Найімовірніше, йдеться про ізраїльтянина, який народився у Дніпропетровську 1979 року, а на початку 90-х виїхав із батьками до Ізраїлю. У нульових Вербицький був системним адміністратором у супермаркеті, служив в ізраїльській армії, пізніше працював у техпідтримці компанії CR-Tech Israel. Про це він писав сам у своїй біографії. Судячи з профілю в Linkedin, актуальним місцем роботи Вербицького є IT-компанія Aegis Alpha SA.

Цікаво, що на запитання видання LIGA.net прокоментувати угоду Борис Вербицький відповів, що "нічого не купував" та не зацікавлений у публічності. Уточнивши, про яке саме питання йдеться, він все ж таки порекомендував звернутися до директора компанії "Надлан". Директор фірми Андрій Катеринчук, у свою чергу, про плани щодо використання будівлі говорити відмовився, пославшись на незавершеність угоди.

Що ж до коштів, на які фірма збирається купувати нерухомість, директор відповів, що це будуть кошти материнської компанії. Йдеться про компанію Zakura ltd, зареєстровану у Великій Британії. Саме через неї Вербицький володіє фірмою Надлан.

Читайте також