Канадський уряд випустить 5-річні облігації на користь України

Канадський уряд випустить 5-річні облігації на користь України

Надходження від продажу цих облігацій Україна отримає через адміністрований МВФ рахунок

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на Конгресі українських канадців у Вінніпезі заявив, що уряд вирішив випустити п'ятирічні облігації – Ukraine Sovereignty Bonds – для фінансової підтримки України.

Джастін Трюдо підкреслив, що Канада залишається непохитною у своєму прагненні підтримувати народ України у його боротьбі проти незаконного та варварського вторгнення путіна. Канадський уряд і надалі робитиме все можливе, щоб Україна мала ресурси, необхідні для перемоги. За словами прем'єр-міністра, тепер через облігації, спроектовані для України, канадці можуть зробити свій внесок у ці важливі зусилля за допомогою нових інвестицій, які підтримує держава.

Як зазначив Трюдо, кошти від облігацій допоможуть уряду продовжити свою діяльність, зокрема надавати основні послуги українцям, такі як пенсії, та купувати паливо напередодні зими.

Передбачається, що надходження від цих п'ятирічних облігацій будуть направлені безпосередньо в Україну через адміністрований Міжнародним валютним фондом (МВФ) рахунок та доповнять фінансову допомогу, надану урядом Канади Україні, розміром 2 млрд. канадських доларів цього року.

Читайте також