Карта інвестиційних можливостей України вже доступна інвесторам

Карта інвестиційних можливостей України вже доступна інвесторам

Європейська Бізнес Асоціація, Global Business for Ukraine та Ukraine Invest, запустили Карту інвестиційних та бізнес можливостей України

Карта інвестиційних можливостей України - це інтерактивний інструмент допоможе потенційним інвесторам дізнатися про наявні інвестиційні можливості в різних регіонах України, їх деталі та характеристики, а також залишити заявку у разі зацікавленості.

До того ж, карта містить коротку інформацію про кожен регіон України – розмір, населення, систему оподаткування, освітні заклади, природні ресурси, розвинені галузі і регіоні, а також інформацію про патронат іноземних держав над окремими регіонами.

Інвестиційні проєкти на Карті можна відсортувати за регіоном чи галуззю економіки. Опис кожного проєкту містить відомості про його ініціатора, статус, локацію, інвестиційну можливість, суму інвестицій та деталі щодо цілей та термінів його реалізації.

Наразі на Карта інвестиційних можливостей України вже налічується 81 інвестиційній проєкт, які охоплюють 14 індустрій – агро, будівництво, транспорт та логістика, переробна, харчова, паливна галузі, легка/важка промисловість, туризм, освіта/розвиток, видобування, поводження з відходами, охорона здоров’я, адміністративне та допоміжне обслуговування.

Інвестиційний потенціал України є колосальним, хоча й тимчасово послабленим війною. Навіть в таких складних умовах ми бачимо, що економіка країни продовжує працювати, є зацікавленість вже працюючих та нових інвесторів до низки секторів. Так, розумію, можливо не кожен інвестор готовий вже вкладати кошти, тим не менше вже зараз слід вивчати потенційні можливості, шукати партнерів з ким працювати, тощо. Для цього, власне, ми і запустили Інвесткарту – зручний інструмент для підбору актуальних інвестиційних проєктів. Адже про майбутнє слід думати вже зараз, бо після Перемоги України бажаючих інвестувати буде значно більше, а фінансовий поріг для входу буде значно вищим, - відмітила Анна Дерев’янко, виконавча директора ЕВА та співзасновниця GB4U.

Для більшої зручності рекомендується вивчати карту з лептопа, де зображена вся карта з клікабельними регіонами, адже в мобільній версії карта відображається, демонструючи кожен регіон окремо.

Читайте також