Кернел оцінює втрати від недавніх російських обстрілів у $32 млн

Кернел оцінює втрати від недавніх російських обстрілів у $32 млн

Тільки на відновлення пошкодженого обладнання агрохолдингу необхідно витратити $20 млн

Як зазначається у повідомленні агрохолдингу "Кернел" на Варшавській фондовій біржі, поточна попередня оцінка необхідних капітальних витрат для ремонту та відновлення обладнання, пошкодженого або знищеного під час недавніх нападів, становить щонайменше $20 млн.

За прогнозами агрохолдингу, у деяких випадках процес ремонту триватиме до 12 місяців, що свідчить про значний обсяг необхідного відновлення. Водночас оцінна ринкова вартість товарів, втрачених внаслідок цих атак, становить приблизно $12 млн.

Найбільший виробник соняшникової олії наголосив, що пошкоджене обладнання та товарно-матеріальні запаси не були застраховані від таких непередбачуваних подій, отже, ці події вплинули на стан ліквідності групи.

Агрохолдинг зазначив, що російські удари по українських портах Одеса та Чорноморськ, а пізніше порту Рені та елеватору у Хмельницькій області завдали значної шкоди складським приміщенням, приймальним потужностям та вантажному обладнанню. Зокрема, "Кернел" втратив 6 тис. тонн складських потужностей у порту Рені, 21 тис. тонн складського та розвантажувального обладнання у Хмельницькій області.

У своєму повідомленні агрохолдинг підсумував: "Ці безперервні атаки надали глибокий і багатогранний вплив на діяльність групи, вивівши з ладу важливі експортні та складські об'єкти, знищивши цінні товари і завдавши значної шкоди інфраструктурі на різних об'єктах. Сукупність наслідків цих інцидентів є складною, яку група активно вирішує”.

Агрохолдинг "Кернел" до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). Є одним із найбільших виробників та продавців пляшкова олії в Україні. Крім того, займається вирощуванням агропродукції та її реалізацією.

Читайте також