Київський завод "Електронмаш" з третьої спроби приватизували всього за 121 млн грн

Київський завод "Електронмаш" з третьої спроби приватизували всього за 121 млн грн

В аукціоні ФДМУ з приватизації держпідприємства "Електронмаш" перемогла компанія ТОВ "Інком рент", що запроповнувала суму у 8 разів нижчу ніж за яку був виграний конкурс у 2021 році

Як повідомляє Фонд державного майна, відбувся аукціон із приватизації майнового комплексу держпідприємства "Електронмаш" у Києві.

В торгах взяли участь шість інвесторів. Фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі. Покупцеві, крім переможної ставки, необхідно буде також сплатити ПДВ у розмірі 24,2 млн грн. та понад 23 млн грн. боргів підприємства перед працівниками та держбюджетом.

Переможцем аукціону є компанія «Інком рент».

Стартова ціна становила 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

Завод «Електронмаш» був створений ще за радянських часів та спочатку виробляв електронно-обчислювальну техніку, прилади живлення для міського електротранспорту та побутові лічильники газу.

Після катастрофи на Чорнобильській АЕС на потужностях заводу випускали електронні плати дистанційного керування технікою для ліквідації наслідків аварії. Після здобуття Україною незалежності підприємство виробляло контрольно-касові апарати.

На момент першого приватизаційного конкурсу в листопаді 2021 року «Електронмаш» виглядав як занедбане підприємство з величезними боргами. Тоді конкурс виграло ТОВ «Лортен Груп» з пропозицією в 970 млн грн., але через відмову покупця підписувати договір аукціон був визнаний таким, що не відбувся.

Вдруге завод намагалися продати у січні 2022 року. Цього разу ТОВ "Український імідж" запропонувало за "Електронмаш" 430 млн грн. Однак і цей аукціон був визнаний таким, що не відбувся. 

Читайте також