Лондонська 1991 Ventures братів Гурських запускає фонд на £15 млн для інвестицій в українські стартапи

Лондонська 1991 Ventures братів Гурських запускає фонд на £15 млн для інвестицій в українські стартапи

Фонд підтримали такі британські інвестори, як Venrex та Samos Investments

Британські Venrex та Samos Investments підтримали запуск нового венчурного фонду, насамперед націленого на інвестування у стартапи, очолювані українцями всередині та за межами України.

1991 Ventures — дітище українських братів Дениса та Віктора Гурських, які відоміші своїми програмами інкубації та акселерації в Україні.

1991 Ventures запускає венчурний фонд у розмірі £15 млн для інвестування у стартапи як в Україні, так і в країнах Центральної та Східної Європи.

Брати Гурські раніше підтримали понад 200 стартапів у період з 2016 по 2024 рік через свій інкубатор Social Boost та 1991 Accelerator.

В інтерв'ю Денис Гурський, партнер-засновник 1991 року Ventures, сказав: «В Україні, Центральній та Східній Європі існує безліч нереалізованих талантів… Мій брат Віктор і я хочемо створити потужний канал підтримки таких проєктів».

Денис Гурський також сказав: «Українським фундаторам дуже складно потрапити до Лондона. Тому ми хотіли б надати їм попереднє або початкове фінансування, щоб вони могли отримати доступ до більших раундів у майбутньому і зрозуміти, як Великобританія може стати трампліном для глобального фінансування».

Читайте також