Лондонська фондова біржа допоможе Україні із залученням інвестицій

Лондонська фондова біржа допоможе Україні із залученням інвестицій

Мінекономіки підписало меморандум про взаєморозуміння з Лондонською фондовою біржею та лобістською групою TheCityUK

Як зазначається на сайті Міністерства економіки, метою меморандумів з Лондонською фондовою біржею та найвпливовішою лобістською групою TheCityUK є підтримка розвитку українського ринку фінансових та пов'язаних професійних послуг.

Міністр Юлія Свириденко заявила: "У співпраці з урядом Великобританії, TheCityUK та London Stock Exchange plc Україна прагне створити сприятливу фінансову екосистему для доступу українських компаній до фінансування та залучення продуктивних інвестицій в Україну. Ми висловлюємо подяку нашим партнерам за їхні зусилля та нові можливості для України ".

Зазначається, що співпраця з LSE та The CityUK буде спрямована на доступ українського бізнесу до довгострокового фінансування, розвиток потенціалу приватного сектору в Україні, залучення прямих іноземних інвестицій.

Голова ради TheCityUK Брюс Карнегі-Браун, у свою чергу, запевнив: "З огляду на статус Сполученого Королівства як одного з провідних фінансових центрів світу, ми залучимо наш досвід у належному управлінні та надійній нормативно-правовій базі для підтримки відновлення України".

Читайте також