Люксембурзький власник Sense Bank має намір продати акції банку міжнародному інвестору

Люксембурзький власник Sense Bank має намір продати акції банку міжнародному інвестору

В ABH Holdings вважають, що націоналізація фінустанови може створити правові ризики для майбутніх інвесторів і наполягають на продажі акцій банку

Як зазначили у люксембурзькому холдингу ABH Holdings, якому належить український Sense Bank, запропонована процедура націоналізації АТ «Сенс Банк» є складною, а також створює правові ризики для майбутніх інвесторів. Холдинг також упевнений, що найкращим рішенням було б залишити банк у приватній власності шляхом продажу акцій Sense Bank.

ABH Holdings повідомив, що досяг домовленості з міжнародним інвестором про продаж 75,6% акцій Sense Bank, і запропонована транзакція не передбачає надходження будь-яких коштів акціонерам, які перебувають під санкціями.

«Дійсно, документи були подані компанією ABHH та інвестором до Національного банку України (НБУ), і додаткова інформація буде надана відповідно до законодавства України», – повідомила компанія.

В ABHH не сумніваються, що продаж «досвідченому та надійному європейському інвестору значно більше відповідав би інтересам України, особливо у банківському секторі».

Щоб здійснити продаж акцій банку ABHH хоче отримати рішення відповідних українських органів влади, зокрема рішення Ради національної безпеки та оборони та указ президента про внесення змін до відповідної санкції, рішення Антимонопольного комітету та Національного банку.

Читайте також