Madoqua Renewables має наміри інвестувати 900 млн євро і побудувати завод з переробки відходів у Тернополі

Madoqua Renewables має наміри інвестувати 900 млн євро і побудувати завод з переробки відходів у Тернополі

UkraineInvest та голландсько-португальська компанія у сфері зеленої енергетики Madoqua Renewables домовились про інвестиційний супровід нового проєкту в Україні на загальну суму 900 млн євро

В рамках найбільшої міжнародної виставки з питань відбудови України ReBuild Ukraine, UkraineInvest та голландсько-португальська компанія у сфері зеленої енергетики Madoqua Renewables Holding Limited домовились про інвестиційний супровід й аналітичну підтримку нового проєкту в Україні на загальну суму 900 млн євро.

Компанія має намір побудувати завод з переробки відходів у Тернополі. Йдеться про завод з виробництва екологічно чистого «зеленого палива» (метанолу) з відходів виробництва цукру з використанням стічних вод.

Проєкт передбачає створення 500+ прямих робочих та 2500+ непрямих робочих місць.

Madoqua Renewables Holding Limited планує інвестувати до 40 млн євро на стадії розробки проєкту, із здійсненням 300/400 млн євро капітальних інвестицій та загальною сумою інвестицій 800/900 млн євро.

Madoqua Renewables заснована в 2016 році, є розробником і оператором проєктів, які використовують відновлювані джерела енергії та виробляють екологічно чисті хімікати та гази.

 

Читайте також